Jump to content


- - - - -

X+ Setup Sheet and Tool List - 3rd party Add-on


  • Please log in to reply
423 replies to this topic

#221 Brian @ PM Mold

Brian @ PM Mold

    Wannabe Programmer

  • Members
  • PipPipPip
  • 599 posts
  • Location:Schaumburg, IL

Posted 11 April 2012 - 01:03 PM

Thanks Gunther.

1 more question - is it possible to specify the path where the HTML file is saved?

#222 Metal_Eater

Metal_Eater

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 57 posts

Posted 11 April 2012 - 02:32 PM

Hello Gunther,

The Z-Min dimension output for is incorrect for 3d surface tool paths. Mcam X6MU1. Could you please look into this?

#223 Günther Massimo - GMCCS

Günther Massimo - GMCCS

    Advanced Member

  • Resellers
  • PipPipPip
  • 432 posts

Posted 12 April 2012 - 03:48 AM

View PostBrian @ PM Mold, on 11 April 2012 - 01:03 PM, said:

Thanks Gunther.

1 more question - is it possible to specify the path where the HTML file is saved?

The only way is:
Save as... from your Browser.

#224 Günther Massimo - GMCCS

Günther Massimo - GMCCS

    Advanced Member

  • Resellers
  • PipPipPip
  • 432 posts

Posted 12 April 2012 - 03:50 AM

View PostMetal_Eater, on 11 April 2012 - 02:32 PM, said:

Hello Gunther,

The Z-Min dimension output for is incorrect for 3d surface tool paths. Mcam X6MU1. Could you please look into this?

Can you send me an example please?

It looks OK to me.

#225 Brian @ PM Mold

Brian @ PM Mold

    Wannabe Programmer

  • Members
  • PipPipPip
  • 599 posts
  • Location:Schaumburg, IL

Posted 12 April 2012 - 07:51 AM

View PostGünther Massimo - GMCCS, on 12 April 2012 - 03:48 AM, said:

The only way is:Save as... from your Browser.

Thanks Gunther!

#226 mario

mario

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 298 posts

Posted 13 April 2012 - 06:24 AM

Where is rename nci for X6

Günther Massimo I am dummy for modified .dll.....

let me know with more information to make easy

excuse my english !!

Merci Mario

Posted Image

#227 peon

peon

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1,028 posts

Posted 13 April 2012 - 09:01 AM

Good morning Gunther.  I noticed the cycle time for the pencil path is inaccurate.  The pencil path I just toolpathed backplots at 25 minutes and the setup sheet is displaying 4 hours and 40 minutes.  I remember seeing this a couple years ago and you found a fix at that time.  Thanks for a great setup sheet!!  :D

#228 Bill

Bill

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 257 posts
  • Location:Scottsdale AZ

Posted 13 April 2012 - 10:28 AM

View PostGünther Massimo - GMCCS, on 27 March 2012 - 08:42 AM, said:

New upload.
Chaining dialog added.


I downloaded the latest upload. I still don't see the chaining dialog icon.

#229 Günther Massimo - GMCCS

Günther Massimo - GMCCS

    Advanced Member

  • Resellers
  • PipPipPip
  • 432 posts

Posted 15 April 2012 - 09:22 AM

View PostMetal_Eater, on 11 April 2012 - 02:32 PM, said:

Hello Gunther,

The Z-Min dimension output for is incorrect for 3d surface tool paths. Mcam X6MU1. Could you please look into this?

fixed.

#230 volsfan

volsfan

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 15 posts

Posted 20 April 2012 - 02:19 PM

All my tool Dia and depths only have 2 places decimals, Where and how can I change this. I am still using X+ for mastercam x3 and I create my tool list out to excel. I have looked but can't seem to find where I can edit this.

Thanks,

Brian

#231 volsfan

volsfan

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 15 posts

Posted 24 April 2012 - 09:01 AM

I found how to change my decimals to 3 places however how can I change the name of the columns? I want to rename them to instead of tl_nr to Tool # and so on with other columns. Please help.

Thanks,
Brian

#232 GV

GV

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 7 posts

Posted 26 April 2012 - 09:31 AM

View PostGünther Massimo - GMCCS, on 20 February 2012 - 06:23 AM, said:

It's in the clipboard.
You can paste it in almost any application.
Do you think the "save as file" option is necessary?

Günther,
For me the "save as file" option was great. I was taking screenshots during verify, so the operator was able to have a quick reference how the part should look at different stages.
Thanks for all the great work!

#233 John Hill @ Poplar Hill Machine

John Hill @ Poplar Hill Machine

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 121 posts
  • Location:Conway, MA

Posted 27 April 2012 - 10:51 AM

Hey Günther,

Installed X+ for X6 and now have the layout as I like it.  It appears that the number of decimal places is no longer taken from the systems Regional & Language settings.  Some values are truncated to 1 place (no trailing zeros) and others go to 4 places.

How do I control the number of decimal places?

Also, I really miss the scrollable tool list preview that showed with the X5 version!  I used it on every job to preview Z Min vs Extension & Flute Length without having to launch a browser.  It was great for quickly listing tools used on a specific B rotation for horizontals too.

Any chance of bringing it back?

In the X5 version, the css code contained a way to alternate the background color of the tool rows for clarity.  I can't get this to work with the X6 version...any suggestions?

And finally, would it be possible to add the ability to rename the tool list headers?

Thank you for creating & supporting the X+ Setup Sheet...its indispensable and greatly appreciated!

John

#234 Brian @ PM Mold

Brian @ PM Mold

    Wannabe Programmer

  • Members
  • PipPipPip
  • 599 posts
  • Location:Schaumburg, IL

Posted 27 April 2012 - 02:40 PM

Any way to get the Tplane Name to output on drilling cycles?

#235 volsfan

volsfan

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 15 posts

Posted 02 May 2012 - 11:19 AM

View PostRobert @ True Position, on 28 February 2012 - 12:51 PM, said:

Like this?
I use a resource editor (reshacker) to change. I didn't see another way to do it.:thumbsup:

Posted Image
what DLL do you edit to do this? I checked them all and could not find it.

#236 Josh Kinney - ProCNC

Josh Kinney - ProCNC

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 959 posts

Posted 02 May 2012 - 11:30 AM

View Postvolsfan, on 02 May 2012 - 11:19 AM, said:

what DLL do you edit to do this? I checked them all and could not find it.

The lang.dll

You'll probably have to save it to the desktop and then move the old, copy the new to the chooks\X+ folder.

It's string table 5 that your looking for.

#237 volsfan

volsfan

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 15 posts

Posted 02 May 2012 - 11:59 AM

View PostJosh Kinney - ProCNC, on 02 May 2012 - 11:30 AM, said:

The lang.dll

You'll probably have to save it to the desktop and then move the old, copy the new to the chooks\X+ folder.

It's string table 5 that your looking for.


Thanks Josh however when I try to view string 5 I get an error saying its a non-standard resource layout and has probably been compressed with an "EXE" compressor. I am using Resource Hacker to view it or try to I should say. Am I missing something??

Thanks,
Brian

#238 volsfan

volsfan

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 15 posts

Posted 02 May 2012 - 12:04 PM

I also tried xnresource editor and got an access violation with that string

#239 Josh Kinney - ProCNC

Josh Kinney - ProCNC

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 959 posts

Posted 02 May 2012 - 12:38 PM

Makes sure you copy it before trying to edit. I haven't had any issues. Maybe try running Resource Hacker in Admin mode?

Josh-

#240 Josh Kinney - ProCNC

Josh Kinney - ProCNC

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 959 posts

Posted 02 May 2012 - 12:40 PM

Her'es a cop of my lang.dll

I changed quite a bit in mine.

Josh-

https://docs.google....MElsbXVIQ0hOdlE