Sign in to follow this  
AlexofHardinge

X axis is inverted?

Recommended Posts

I recently changed my post from:

#Machine axis switches, initial
old_new_sw : 1 #Switch old (6T), new (0T+) cycle formats, 0=old, 1=new

to:

#Machine axis switches, initial
old_new_sw : 0 #Switch old (6T), new (0T+) cycle formats, 0=old, 1=new

because my HAAS lathe uses single line canned cycles, which worked to fix that but now my x values all post inverted.
ex.
if drawn to X1.0, Z-.5  it posts, X-1.0, Z-.5

How can I get these to post normally?

 

edit1: i tried switching back that line and it is still posting inverted, i must've changed something else... 

Share this post


Link to post
Share on other sites

It really comes down to how you want to program a TL. You can use the ST post and be done, just need to program it as a upper turret machine. I prefer this way, that way if you want to run the same program on another lathe that is a slant, just change the post and go. If you program a TL as a lower turret machine, you would have to mirror the geometry and then change the post when moving over to another lathe. 

If you change the multiplier like Colin said, I believe you will also have an issue with the arcs being reversed. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

Join us!

eMastercam - your online source for all things Mastercam.

Together, we are the strongest Mastercam community on the web with over 56,000 members, and our online store offers a wide selection of training materials for all applications and skill levels.

Follow us