JParis

X+ Setup Sheet and Tool List - 3rd party Add-on

533 posts in this topic

Where is rename nci for X6

 

Günther Massimo I am dummy for modified .dll.....

 

let me know with more information to make easy

 

excuse my english !!

 

Merci Mario

 

X%2B.PNG

Share this post


Link to post
Share on other sites

Good morning Gunther. I noticed the cycle time for the pencil path is inaccurate. The pencil path I just toolpathed backplots at 25 minutes and the setup sheet is displaying 4 hours and 40 minutes. I remember seeing this a couple years ago and you found a fix at that time. Thanks for a great setup sheet!! :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

New upload.

Chaining dialog added.

 

 

I downloaded the latest upload. I still don't see the chaining dialog icon.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello Gunther,

 

The Z-Min dimension output for is incorrect for 3d surface tool paths. Mcam X6MU1. Could you please look into this?

 

fixed.

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

All my tool Dia and depths only have 2 places decimals, Where and how can I change this. I am still using X+ for mastercam x3 and I create my tool list out to excel. I have looked but can't seem to find where I can edit this.

 

Thanks,

 

Brian

Share this post


Link to post
Share on other sites

I found how to change my decimals to 3 places however how can I change the name of the columns? I want to rename them to instead of tl_nr to Tool # and so on with other columns. Please help.

 

Thanks,

Brian

Share this post


Link to post
Share on other sites

It's in the clipboard.

You can paste it in almost any application.

Do you think the "save as file" option is necessary?

 

Günther,

For me the "save as file" option was great. I was taking screenshots during verify, so the operator was able to have a quick reference how the part should look at different stages.

Thanks for all the great work!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey Günther,

 

Installed X+ for X6 and now have the layout as I like it. It appears that the number of decimal places is no longer taken from the systems Regional & Language settings. Some values are truncated to 1 place (no trailing zeros) and others go to 4 places.

 

How do I control the number of decimal places?

 

Also, I really miss the scrollable tool list preview that showed with the X5 version! I used it on every job to preview Z Min vs Extension & Flute Length without having to launch a browser. It was great for quickly listing tools used on a specific B rotation for horizontals too.

 

Any chance of bringing it back?

 

In the X5 version, the css code contained a way to alternate the background color of the tool rows for clarity. I can't get this to work with the X6 version...any suggestions?

 

And finally, would it be possible to add the ability to rename the tool list headers?

 

Thank you for creating & supporting the X+ Setup Sheet...its indispensable and greatly appreciated!

 

John

Share this post


Link to post
Share on other sites

Any way to get the Tplane Name to output on drilling cycles?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Like this?

I use a resource editor (reshacker) to change. I didn't see another way to do it.:thumbsup:

 

tlistdll.jpg

what DLL do you edit to do this? I checked them all and could not find it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

what DLL do you edit to do this? I checked them all and could not find it.

 

The lang.dll

 

You'll probably have to save it to the desktop and then move the old, copy the new to the chooks\X+ folder.

 

It's string table 5 that your looking for.

Share this post


Link to post
Share on other sites

The lang.dll

 

You'll probably have to save it to the desktop and then move the old, copy the new to the chooks\X+ folder.

 

It's string table 5 that your looking for.

 

 

Thanks Josh however when I try to view string 5 I get an error saying its a non-standard resource layout and has probably been compressed with an "EXE" compressor. I am using Resource Hacker to view it or try to I should say. Am I missing something??

 

Thanks,

Brian

Share this post


Link to post
Share on other sites

I also tried xnresource editor and got an access violation with that string

Share this post


Link to post
Share on other sites

Makes sure you copy it before trying to edit. I haven't had any issues. Maybe try running Resource Hacker in Admin mode?

 

Josh-

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks but no attachment. I tried copying it but will try the admin mode

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks Josh. I can open yours but still not mine. I also DL the lang.dll for X4 and X3 from GMCCS website and I could open the X4 alng.dll but not for X3 and that is what I am running (yes we are way behind on updates)I wonder what the differences is

Share this post


Link to post
Share on other sites

ok i figured out my issue. The dll was compressed so I had to uncompress it with UPX exe compressor and now I can edit it

Share this post


Link to post
Share on other sites

There are many pages on this topic- so the answer may already be there- but my q is:- when i do a tool list with x+ can i edit it to show just certain bits of info- there is too much info shown at present- can i put custom info in for each tool or is all taken from tool def ?- thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

lost the x+ tool list default program with the inventor 2013 installation

and selected adobe reader to open it( too early in the morning and no coffee) now I cannot open my tool list :crybaby: please advice running windows 7

thank you

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks Gunther!

 

I saw this posted back a couple pages and didn't see an answer. I was wondering if there was a way for X+ not to duplicate tools when I select a whole toolpath group? Right now to get around that I'm selecting each new tool for X+ to post out.

 

Thanks in advance!

Share this post


Link to post
Share on other sites

lost the x+ tool list default program with the inventor 2013 installation

and selected adobe reader to open it( too early in the morning and no coffee) now I cannot open my tool list :crybaby: please advice running windows 7

thank you

please ignore this question, it was mastercam corrupted file.

saved under different name and it was all good again.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

Join us!

eMastercam - your online source for all things Mastercam.

Together, we are the strongest Mastercam community on the web with over 56,000 members, and our online store offers a wide selection of training materials for all applications and skill levels.

Follow us