Thee Rickster ™

Next and all future Releases

25 posts in this topic

CNC, can you please take out the default 10000. output move feed?

No machine can feed at that rate!!! it sucks when you miss one and an 18 hour(lights out)

program stops after a few hours.

 

I use minimum distance/500.feed

 

I have gone into every way, shape and form, resetting the default on every high speed path

to 500.

 

Thing is they stick, i have know idea why these 500. feeds stick, they never used to.

But no matter how many times i check after the10000. feeds efs my @rse they are still set at

500.

 

Every time I chose a path the 10000. is still there, so if you fellas fixed it so it would stick

can you refix it so the 10000. is gone?

 

 

If any body knows how to fix this, i will share desk top, and a phone call(whatever it takes)

to help me

I would greatly appreciate it.

 

Cheers

Rick

Share this post


Link to post
Share on other sites

my post get rid of the 10000 by limit the feed rate to 500 :thumbsup:

 

so i don't really cares for the minimum distance speed transition in HST

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rick,

 

Open your Machine def go to Edit General Machine Parameters set it to you machines maximum feedrate

Share this post


Link to post
Share on other sites

^^^^ +1^^^^

 

if you go into your machine def and set Max Rapid to 500, it does not matter

what the G01 feed rate is in HS toolpaths ... the post will output 500ipm.

Share this post


Link to post
Share on other sites

i got this in my post too

 

both are set to 500 MD and post

 

 

minfeedpm   : 500     #Limit for feed in inch/min
maxfeedpm   : 500     #Limit for feed in inch/min

Share this post


Link to post
Share on other sites

It even reads the value out of the setting.

 

This is after a shut down and restart

Share this post


Link to post
Share on other sites

Goderac, I edit my post never!....lol

 

I wouldn't know where to put those values....

 

If I send you mine can you do it for me?

Share this post


Link to post
Share on other sites

how old is your post??

 

If it's an upgraded V9 post, it won't respect the machine/control def settings

Share this post


Link to post
Share on other sites

gcode, I started MC at X2.

 

catch ya on my iphone for replys in 15 minutes

Share this post


Link to post
Share on other sites

martinlalonde@cncsolstice.com ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'll send it in the morning, will be working

From home the next few days, anyhow.

I gots da pneumonia, boss man says stay home

1st sick ever!

Share this post


Link to post
Share on other sites

I think the value should be Inch/metric dependent a value of 10000 for metric is about right

Share this post


Link to post
Share on other sites

I think the value should be Inch/metric dependent a value of 10000 for metric is about right

Yes -most new fanuc OiM machines feed at a max rate of 10 metres / min, which is the 10000.

So for once I'm against yer Rick - Leave it alone! :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

So why is it defaulting to a metric feed if i dont and never have used metric....ever?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I just found out you cant change it in the post in X6. Thanks for the heads up golderac :cheers:

 

so AT home i checked the setting in the mach def and it was indeed at 10000.

so changed it saved it. reloaded the mach def. saved the file, then restarted MC and it still posts the

10000. feed

 

So if any one can figure this out please let me know

 

Again i repeat, CNC please changed the default feed of 10000. to 500. untill all the quirks are out

MC. then put it back to see it the mach def setting will actually work....for everybody.

It obviously is to complex a situation for everyone and it doesnt work for all.

 

Thanks in advance

Share this post


Link to post
Share on other sites

If any body wants to help me and maybe fix this via. deskstop share (go to meeting)

please p.m. me. greatly appreciated

 

Its not so much that i miss the odd F10000.

Its more so that i have to changed it for every highspeed path i make

(hence missing the odd one)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rick,

 

Regardless of the Machine Definition 'Max feed' settings, you can set your Operation Defaults to any value you like. For X6, we separated the 'Surface High Speed' operations into individual operation types. The reason we did this is so you can set your default parameters for anything you like.

 

The solution to your issue is to set your defaults the way you want them. Then Mastercam will always pick up these values and not put in any values you don't want to see.

 

FYI,

 

When I checked the defaults in X6 MU2, it looks like those values have been changed to '100.0' for the High Feed value.

 

PM me and we can do a quick G2M if you aren't sure how to fix the default settings...

 

Thanks,

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have changed every single high speed op to or 500. (as stated in 1st few post)

I have every setting that i am supposed to or can set that would affect it at 500....

I still get the 10000. every time i make a new path and use min distance.

 

I would have made this thread if it were not for battling with this for a long time

 

I will be back to work thursday

 

 

I will empty my inbox ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm sure we can get you sorted out Rick. Shoot me a PM or Email when you are back at work and we can take a look at the issue.

 

Thanks,

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

Join us!

eMastercam - your online source for all things Mastercam.

Together, we are the strongest Mastercam community on the web with over 56,000 members, and our online store offers a wide selection of training materials for all applications and skill levels.

Follow us