e_ham

How to setup X+ to run correctly and create setup sheets.

Recommended Posts

I am very new to the add-on X+ for Mastercam X9. Currently I have the X+ file downloaded and in the Shared mcamx9 file. I created a toolbar in mastercam with the X+ feature. When I click the setup sheet icon I can do everything but when I click okay and the excel sheet comes up, it is not the excel sheet from the template. It is simply a "book1". I need to somehow link the template excel file to the excel.template file. Do I need to move the .cfg files (setupsheet.cfg) anywhere out of the X+ file? If someone could walk me through the process of using this successfully to make a setup sheet, that would be appreciated. 

 

Thanks in advance! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have not been able to get the excel version to work, but the HTML version works wonderfully and I can print them out directly with the browser (I've found Firefox to work much better for printing than IE).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Does any one here use it for mastercam 2017? I installed it and added it to my toolbar but cannot get it to run the tool list sheet

Share this post


Link to post
Share on other sites

I can get the non English version to work but it seems like the English version isn't extracting the files. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

There was a bug in the installer. It has been fixed and is working fine FYI

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is there any one who knows how to make custom temple's for X+ tool sheets i am running X9 

 

Yes his name is Zoober.

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello. I think you need administrator or run as administrator for install X+.

After you can create in the right clic a short cut wiht a tool list icon :

 

post-13228-0-62421400-1479145005_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

HELLO . ALL, IM NEW HERE . 

I HAD THE X+ SET UP SHEET RUNNING GREAT AS HTML WITH 2018 THEN IT STARTED CRASHING MY MASTERCAM 

I GOT 2019MASTER RUNNING THEN WENT TO GET THE NEW X+ FOR 2019MASTERCAM .

AFTER I UNZIPED IT THEN TRIED TO RUN IT I GET A (MASTERCAM DIRECTORY NOT FOUND) ERROR

ANY HELP WOULD BE GREAT 

THANKS. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

Join us!

eMastercam - your online source for all things Mastercam.

Together, we are the strongest Mastercam community on the web with over 56,000 members, and our online store offers a wide selection of training materials for all applications and skill levels.

Follow us