motor-vater

Could use some help with a pst err

Recommended Posts

wasnt getting enough attention in the post section so I figured I'd ask here. I am getting a post error. I would love to know how to decipher what the error is trying to tell me. I have been digging through the MP documentation but honestly have no clue. How do you figure out whats wrong so that you can fix it? Thanks for any help

 

pst error.PNG

Share this post


Link to post
Share on other sites

also it is only 1 toolpath that create the error. A projection toolpath. Looks right in the settings, and verify and back plot. Got me stumped..

Share this post


Link to post
Share on other sites

I believe this means you have updated an older post to a new version of Mastercam that contains a tool path comment 

the old version does not support.

This applies to comments  only,  not the gcode output by the toolpath

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gcode is correct. You've used a HST path, or one of the new finishing paths, and there is a Comment Output "String Select Table", that needs to be updated to work properly.

All of the lines in the error file are just "standard report info", except one; the line with the "RUN TIME" error.

This tells you the error occurred on line 1254 in the Post. You can use Alt + G to search for that line in Code Expert.

I bet it is 'shstop' variable, or something like that. (String Select Table).

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

how do you guys know so much? Either way I am grateful for the nudge... I will most likely just use my newer MP Master than.. lol Thank you for the help

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
14 hours ago, Colin Gilchrist said:

Gcode is correct. You've used a HST path, or one of the new finishing paths, and there is a Comment Output "String Select Table", that needs to be updated to work properly.

All of the lines in the error file are just "standard report info", except one; the line with the "RUN TIME" error.

This tells you the error occurred on line 1254 in the Post. You can use Alt + G to search for that line in Code Expert.

I bet it is 'shstop' variable, or something like that. (String Select Table).

This is probably the one post issue that I can always confidently answer 🤣

Share this post


Link to post
Share on other sites
14 hours ago, motor-vater said:

how do you guys know so much? Either way I am grateful for the nudge... I will most likely just use my newer MP Master than.. lol Thank you for the help

  1. This forum has taught me a lot of what I know about Mastercam.
  2. The "in-depth Post Stuff" is explained in the MP Post Documentation.
  3. I was fortunate to work at CNC Software for a few years.
  • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites
17 hours ago, Colin Gilchrist said:

I was fortunate to work at CNC Software for a few years.

Somehow, reminds me of the old chestnut:

I made my money the old fashioned way.....I inherited......

  • Haha 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

Join us!

eMastercam - your online source for all things Mastercam.

Together, we are the strongest Mastercam community on the web with over 56,000 members, and our online store offers a wide selection of training materials for all applications and skill levels.

Follow us