Kolson1989

multiaxis parallel toolpath

Recommended Posts

Hello, 

I am trying to use a parallel tool path to cut an angle into a radius.  It seem that in the beginning of the path it cuts exactly what I would like it to.  After that it jumps around and looks to be cutting the same material.  Why would it be doing this.  Thanks for any and all suggestions.  

 

I did have to change my step over from .010" to .050" in order to get a file size to upload.  Tool path still seems to be cutting more then it needs to .

Thank you for your valuable time!

 

CURL.ZIP

Share this post


Link to post
Share on other sites

I believe I just found my issue.  While in roughing parameters I had my roughing passes set to 15.  Not realizing that It would run the same level 15 times, not step 15 times.  Sorry, it has been a long day and this job was just tasked to me saying "see what you can do".  It is exciting because this has been the most difficult multi axis request so far.

 

Thank you have a great weekend

Share this post


Link to post
Share on other sites
On ‎7‎/‎12‎/‎2019 at 2:58 PM, Kolson1989 said:

I believe I just found my issue.  While in roughing parameters I had my roughing passes set to 15.  Not realizing that It would run the same level 15 times, not step 15 times.  Sorry, it has been a long day and this job was just tasked to me saying "see what you can do".  It is exciting because this has been the most difficult multi axis request so far.

 

Thank you have a great weekend

What was your solution?

Share this post


Link to post
Share on other sites
23 hours ago, Lazarusman said:

What was your solution?

Yes and no.  Just when you think you have the toolpath beat a new hurdle shows up.  Multiaxis a an exciting mountain to climb but defiantly tough.  Thank goodness there is a ton of seasoned vets to help guide.

Share this post


Link to post
Share on other sites
23 hours ago, Lazarusman said:

What was your solution?

Opps misread your post.  The roughing passes were causing it to basically take spring passes.  But I also had tolerancing goofed up, and collision settings played a role in tool retract issues.  I posed another parallel toolpath topic and another member went into great detail with helping me.  Check it out, should be near the top of the list.  Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

Join us!

eMastercam - your online source for all things Mastercam.

Together, we are the strongest Mastercam community on the web with over 56,000 members, and our online store offers a wide selection of training materials for all applications and skill levels.

Follow us