Jump to content

Welcome to eMastercam

Register now to participate in the forums, access the download area, buy Mastercam training materials, post processors and more. This message will be removed once you have signed in.

Use your display name or email address to sign in:

kkominiarek

Verified Members
  • Posts

    555
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by kkominiarek

  1. To switch from hasp to nethasp....how much setup is involved on the server end? Should IT be heavily involved? How much setup at the user end?

    Is the switchover fairly painless?

    Is there a mastercam stoppage?

     

    We have 10 hasp at present.

     

    All answers appreciated.

  2. In "define net", the only fields available to fill in were ip address and subnet mask.

    I filled in the correct info and verified that my network connection is good.

    But when I go to ping the machine it comes back with host unreachable.

     

     

    Would anyone know why this is?

     

    To add closure to my question.......The TNC 530 control needs to be rebooted for changes to take effect.

    After reboot I was able to ping the machine.

  3. Dwain thanks for response. We will be connecting our machines to the network then we will be using Cimco DNC for file transfer.

    We have done this in the past with other machines that have a ethernet connection.

     

    I may have not asked my question correctly....I can find the ethernet physical connection on the back of the control, what I can't do

    is navigate the control and find where to set my static ip address, subnet mask....etc...etc....

     

    Would you know how to navigate control?

    I can find the serial connections page but not the ethernet page.

     

    thanks again....

  4. I'm going to piggy-back this topic. I am also new to Mikron HSM 600 machines with Heidenhain ITNC530 controls.

     

    We have 2 here, need to connect machines to our network.

    I see they have ehthernet connections, I searched the Heidenhain site as well as the Agie site.

     

    I can find the serial connections on the control but I can't find the ethernet connections on the control.

     

    Can anyone steer me in the right direction?

     

    Thanks in advance......

  5. dj, see attched file.

     

    All specs same as yours except for Circular Tooth Thickness.

     

    After entering data into chook.....CTT and Roll Measurement auto fill to - .01961 and .197956

     

    This seems correct to my calculations.

     

    CTT or tooth thickness at pich diameter = 1.5708/P (1.5708/Diametral pitch)

     

    1.5708/80 = .019635

     

     

    Any thoughts? Your opinion counts as you work on more gears than I do.

     

     

    You'll notice my gear is more "pointy" then yours, if I change to .0157 CTT then it looks like yours.

    post-1005-0-31317500-1377787286_thumb.jpg

  6. See attached file for gear specs.

     

    I'm using the Mastercam gear c-hook.

    (I also created the involute curves, which did not look correct either)

     

    The 45 deg PA creates a tooth that almost comes to a point.

     

    I hit most dimensions given.

     

    The circular pitch comes very close .0391 (.0393)

     

    The measurement between pins is .1987 (.2021)

    The circular space width is .0196 ( .022-.024)

     

     

    I still say the 45 deg PA is the issue.

     

    If anyone has any thoughts....please LMK.

    post-1005-0-40475500-1377693235_thumb.jpg

  7. We tried a few things....nothing worked for this particular issue.

     

    Our vendor had us change parameter 3450 and 5008......this did not work

    Add lines...G49 G40: G5.1 Q1: before the G43 H4 Z.3:.....this did not work

    We tried the parameter change with and without the G49 G40: G5.1 Q1:....this did not work.

     

    We had no problems before and no problems since.

  8. A few things to try to improve verify quality.

     

    Use turbo then click the accurate zoom button.

    "Check" the verbose setting this will display your xyz moves so you can see where your tool is at.

    Adjust your tolerance settings on the verify options page.

  9. Thanks for response.

    Post is a Generic Fanuc 4 axis....modified over time (by many) now trying to right the ship.

     

    As you stated....code from 'pheaders$' has been modified/moved to 'psof$'.

    Our other post are not like this but I thought I could make it work....still hopefull!

     

    For the Generic Fanuc 4 axis post anything I place in 'pheader$' post out above the 'psof$' which is correct but not the way I need since my 'psof$' contains standard

    file info.

     

    Is there any way to force the tool list to post where I need it?

    What code/other actually triggers the placement of the tool list in the program?

  10. I created a new cplane, ops are using it, ops posted out correctly, file is saved....yet when i go to use this plane it states it is "not saved".

     

    I have to select from view mngr...I can't select from planes - named views (even though it is listed there).

     

    What does this mean?

  11. I want to face at Z0......

     

    Code with Z0 in depth of cut in operation

    T1 M6 ( TOOL-1. - .750" E MILL X 1.00 LOC )

    ( FACE TO THICKNESS )

    G0 G90 G54 X-92.45 Y0. S6000 M3

    G43 H1 Z3.

    G1 X-92.45 F1270.

    G41 D1 X-78.45 F1219.2

     

     

    Code with Z-.0001 in depth of cut in operation

    T1 M6 ( TOOL-1. - .750" E MILL X 1.00 LOC )

    ( FACE TO THICKNESS )

    G0 G90 G54 X-92.45 Y0. S6000 M3

    G43 H1 Z3.

    G1 X-92.45 Z-.0001 F1270. <<<<<

    G41 D1 X-78.45 F1219.2

     

    Any idea why Z0 won't output???

Join us!

eMastercam - your online source for all things Mastercam.

Together, we are the strongest Mastercam community on the web with over 56,000 members, and our online store offers a wide selection of training materials for all applications and skill levels.

Follow us

×