Sign in to follow this  
Patrik Warren

Can't rename toolpath file

Recommended Posts

We have several seats of Mastercam. X3 on all of them, but one computer will not allow the toolpath to be renamed, (Edit selected operations, Change nc file name). Clicking this does nothing on this one computer. Have tried re-installing, repairing and everything else I can think of. Anybody have any suggestions?

 

Thanks,

Patrik

Share this post


Link to post
Share on other sites

Patrick,

 

Does this machine have Mill level 2 on it. If so its a known issue.

 

Here is a work around:

 

Here is how to get it to work if you have Wire. If you dont have Wire you might try it with Lathe and see it it works. This work around will not work if you only have MILL.

 

If you only have a MILL GROUP and need to change the NC NAME, you could insert a WIRE GROUP with no operations and put the red arrow in the WIRE GROUP, select the toolpath group in MILL with all the operations, right click in the op manager, EDIT SELECTED OPERATIONS, click on CHANGE NC FILE NAME and you will get the pop up dialog box to change the NC FILE NAME.

Share this post


Link to post
Share on other sites

No, it's Mill level 3. Mill only. The work around I have found so far, is edit selected operations, edit common parameters, then change nc file name from here.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Using the "edit common" workaround causes the posting to fail if it tries to write to a network drive (on my machine anyway). Work around for this is to post it to C: (local) and move it manually.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I had an issue similar to this with editing common parameters.It appears like its not taking effect but after i tried it then saved the file and closed it out,then reopened the file it would take effect.It appears that the graphics just arent updating after making changes.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi guys,

 

This has been logged as bug number cnc00038890. Mill and Router Level 2 have a different resource file in the Operations Manager / right click menu than Mill (and Router) E, 1 or 2 because of the different toolpaths available (one surface rough and finish). This is why only Level 2 users are seeing this bug. It will be fixed in an update that should be released very soon. Sorry for the inconvenience and thank you for your patience.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

Join us!

eMastercam - your online source for all things Mastercam.

Together, we are the strongest Mastercam community on the web with over 56,000 members, and our online store offers a wide selection of training materials for all applications and skill levels.

Follow us