PcRobotic

OVERRIDE ARC FEED RATE not appear

Recommended Posts

Hello everyone,
  I am trying to make the program slow down at the corners and I don't see any feed rate slow down even though I have specified in the toolpath.  Please help, let me know what I've done wrong.  Thank you.

 

================================

Capture.thumb.PNG.de83ad7fc1034285a13c2248bd9d3216.PNG

 

%
O7530
(ALUM 7075, BAR STOCK = X38.33 Y23.43 Z1.71)
(*)
(TOTAL TOOLS FOR OP30 RTP = 1 TOTAL TOOL)
(T7= .5, 1/2 EM, 3FLTS CBD * Z-1.382)
(*)
(WORK OFFSET LIST)
(G55 B90.)
(X0 = TOP OF B0)
(Y0 = CENTER)
(Z0 = TOP OF PART)
(*)
(*)
(CYCLE TIME = 01M 6.9S)
(*)
(*)
N7(FINISH SLOTS, CUT#114)
G0 G17 G40 G49 G80 G90(9.4S)
G91 G28 Z0 M19
G28 Y0. 
G0 G90 B90.
T7 M6(.5000,1/2 EM, CBD,)
G90 G55 B90. X-.4475 Y-6.0829 S6000 M3
(10X RDEPTH CUTS, .25 PER)
(1X, RMULTI-PASS, .4)
(1X, FMULTI-PASS, .01)
G8 P1(FANUC CORNERS DECELERATING ON)
G43(D7)H7 Z3.(DOC= Z-1.382)
/G4 P2 M8
Z.1
G1 Z-1.241 F50.
G41 D7 Y-5.7496
Y-3.1046
X-.7956
X-.7906 Y-4.7492
Y-5.7496
G40 Y-6.0829
G0 Z.25
X-.4475
Z.1
G1 Z-1.382
G41 D7 Y-5.7496
Y-3.1046
X-.7956
X-.7906 Y-4.7492
Y-5.7496
G40 Y-6.0829
G0 Z.25
X-.4375
Z.1
G1 Z-1.382
G41 D7 Y-5.7496
Y-3.0946
X-.8056
X-.8006 Y-4.7492
Y-5.7496
G40 Y-6.0829
G0 Z3.
X-.7906 Y6.0829
Z.1
G1 Z-1.241
G41 D7 Y5.7495
Y4.7491
X-.7956 Y3.1046
X-.4475
Y5.7495
G40 Y6.0829
G0 Z.25
X-.7906
Z.1
G1 Z-1.382
G41 D7 Y5.7495
Y4.7491
X-.7956 Y3.1046
X-.4475
Y5.7495
G40 Y6.0829
G0 Z.25
X-.8006
Z.1
G1 Z-1.382
G41 D7 Y5.7495
Y4.7492
X-.8056 Y3.0946
X-.4375
Y5.7495
G40 Y6.0829
G0 Z3.
M9
G8 P0(FANUC CORNERS DECELERATING OFF)
G91 G28 Z0.
G28 Y0. M5
G0 G90 B90.
M30(1,488 CHARACTERS = 1.49KB)
%
 

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Programinator said:

I dont see any arcs in that code

 

Well there is that small issue.

  • Like 1
  • Haha 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Don't use both line/arc filter and smoothing at the same time. Just use the Line/arc filter alone. It does not work using both smoothing and filter at the same time.

  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 5/13/2020 at 12:07 PM, Programinator said:

I dont see any arcs in that code

 

You are right, it only shows at G2 and G3.  However, it still does not show the right feed rate I want.  I have to make a post block for that.

Share this post


Link to post
Share on other sites
23 hours ago, PcRobotic said:

You are right, it only shows at G2 and G3

It does not show G2 nor G3

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 6/17/2020 at 6:06 AM, PcRobotic said:

You are right, it only shows at G2 and G3.  However, it still does not show the right feed rate I want.  I have to make a post block for that.

What he was saying was your asking for help without giving us an example of the issue you were posting up about. You made up the thread about not getting output at arcs and then used an example of code with no arcs in it. Hard to see what your seeing if you're not sharing that exact issue with anyone to see it. Not sure why that escapes you or seems like no one is trying to help.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've read this whole thread at least 4 or 5 times and I believe I'm getting dumberer every time.

  • Haha 7

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mark Terryberry is the only thing I like about Haas.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 6/19/2020 at 5:15 AM, jlw™ said:

I've read this whole thread at least 4 or 5 times and I believe I'm getting dumberer every time.

I'm cornfused too.

Op has G08 active so if reduction in corner feed is needed then either change to G05.1 or adjust parameters in machine.

Regarding the whole feed thing ref Rekds vid....what's all that about?

Whatever F value i entered in Mcam it would output. Isn't that what's wanted?

On the machine the controller would process the same feed rates differently if comp was actuve or if comp was not active of course.

That was because different parameters are used and different (max arc feed) rates are set within the machine parameters.

Anyway...salud and back to my #43 :D

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

On some fanuc m13 will turn on the spindle and coolant at the same time You can probably get rid of that dwell

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

Join us!

eMastercam - your online source for all things Mastercam.

Together, we are the strongest Mastercam community on the web with over 56,000 members, and our online store offers a wide selection of training materials for all applications and skill levels.

Follow us